Seçim iş birliği için gözler İYİ Parti GİK’te

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i dün partisinin genel merkezinde ziyaret etti. Kritik buluşma yaklaşık 1,5 saat sürdü. Görüşmenin 1 saat 15 dakikalık bölümü kurmayların eşliğinde gerçekleşti. Akşener ve Özel, 10 dakika da baş başa görüştüler. Özel, Akşener’e 31 Mart seçimlerinde “bazı yerlerde” iş birliği önererek, “81 ilde aday çıkarma kararlarının yeniden gözden geçirilip geçirilemeyeceğini, iki partiden heyetlerin birlikte çalışma imkanının yaratılıp yaratılamayacağını” sordu. Akşener, konuyu pazartesi günü toplanacak Genel İdare Kurulu’nda (GİK) değerlendireceklerini söyledi.

Seçim iş birliği için gözler İYİ Parti GİK’te
REKLAM ALANI
Yayınlama: 01.12.2023
A+
A-

COŞKUN ERGÜL/ANKARA-  Görüşmenin ardından iki lider birlikte basının karşısına geçti. Akşener, “Buyurun Sayın Genel Başkanım” diyerek, ilk sözü Özel’e bıraktı. Özel, “Sayın Genel Başkanımızdan randevu talep etmiştik. Sağolsunlar, en kısa sürede talebimizi karşıladılar, heyetimizi heyetleri ile birlikte ağırladılar” dedi. “Ziyaretimizin özü ve özeti şuydu” diyen Özel, şunları söyledi: “Biz İYİ Parti’ye, önümüzdeki yerel seçimde iş birliği içinde olup olamayacağımızı, GİK kararının yeniden gözden geçirilip geçirilemeyeceğini, alınmış kararlara saygılı olduğumuzu ama eğer mümkün olursa, bundan sonraki süreçte yerel seçime yönelik bir işbirliği için partilerimizin görevlendireceği kişilerin birlikte çalışma imkanının yaratılıp yaratılamayacağını sorduk. Nazik ev sahiplikleri için çok teşekkür ediyorum.”

‘GİK’e soracağız’

Akşener ise, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bizim 81 ilde tek başımıza seçime girmek şeklinde kararımız var. Arkadaşlarımızla, kendilerinin yanında da konuştuk. Pazartesi günü GİK’i toplayacaktık zaten, orada bu soruyu GİK’e soracağız. Onlar nasıl bir cevap verecek, o zaman göreceğiz. Ziyaretleri için çok teşekkür ediyorum. İnşallah her şey Türkiye için iyi olur.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.