‘Savaş gemileri bölgede gerilimi tırmandırır’

Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, TBMM İdare Amiri Hasan Turan, İsrail-Hamas arasındaki savaş hakkında Milliyet’e özel açıklamalarda bulundu.

‘Savaş gemileri bölgede gerilimi tırmandırır’
REKLAM ALANI
Yayınlama: 11.10.2023
A+
A-

COŞKUN ERGÜL Ankara – Ortadoğu’da yıllardır süregelen şiddet ve akan kanın sorumlusunun İsrail olduğunu vurgulayan Turan, “İsrail, Filistin topraklarını her gün biraz daha yayılmacı politikalarla işgal ediyor. Çoluk çocuk, kadın demeden masum sivilleri hedef alan, Müslümanların haremine saldıran, Mescid-i Aksa’ya kışkırtıcı baskınlarda bulunan İsrail, gerilimi tırmandırdığı gibi Gazze’ye tonlarca bomba yağdırıyor” dedi. 

İsrail’in 75 yılda Filistin’i yayılmacı bir politikayla işgal ettiğini kaydeden Turan, bölgedeki çatışmanın, batının mevcut tutum ve açıklamalarının böyle sürmesi durumunda daha da büyüyeceğine dikkati çekti. Batılı ülkeleri İsrail’e destek yerine itidalli olma çağrısı yapmaya davet eden Turan, şöyle devam etti: “Dünya barışını savunduğunu iddia edenlerin Ortadoğu’da ateşe benzinle gitmesi, bölgeye savaş gemilerini göndermesi gerilimi daha da tırmandırma anlamına gelecektir. Bütün dünya sağduyu ile hareket etmeli, dünya barışını tehlikeye atacak adımlardan kaçınmalıdır. Ortadoğu’daki tehditkar açıklama ve tahrik edici politikalar yeni gerginliklere yol açacaktır.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.