Netanyahu’nun Yeşaya kehaneti! Gazze’deki savaşta son dakika

ABD lideri Biden skandallarına bir yenisini ekledi, İskoçya futbol kulübü Celtic’in taraftarları Şampiyonlar Ligi gecesinde Filistin bayraklarıyla meydan okudu. Kara harekatı için hazırlandıklarını söyleyen İsrail Başbakanı Netanyahu ise bir kehanetten söz etti.

Netanyahu’nun Yeşaya kehaneti! Gazze’deki savaşta son dakika
REKLAM ALANI
Yayınlama: 26.10.2023
A+
A-

İsrail’in Gazze’yi yerle bir ettiği savaşta on dokuzuncu güne girildi, yalnızca Orta Doğu’yu değil dünyayı diken üstünde tutan savaştaki tüm gelişmeleri dakika dakika aktarıyoruz.

Netanyahu'nun Yeşaya kehaneti! Gazze'deki savaşta son dakika

07:3326 Ekim 2023BIDEN: FİLİSTİNLİLERE İNANMIYORUM

Netanyahu'nun Yeşaya kehaneti! Gazze'deki savaşta son dakika

İsrail’e kayıtsız şartsız desteğini her fırsatta dile getiren, başkent Tel Aviv’e destek ziyaretinde bulunan ABD lideri Joe Biden, skandallarına bir yenisini ekledi.

Beyaz Saray’daki basın toplantısında gazetecilerin karşısına çıkan Biden, İsrail ve Filistinliler arasında 6 Ekim’de var olan statükoya bir daha geri dönülemeyeceğini söyledi.

Hamas’a karşı İsrail’e kendisini savunmak için ne gerekiyorsa sağlanacağının garantisini yineleyen Biden, Gazze’deki ölü ve yaralılara ilişkin açıklamalara ise güvenmediğini belirtti.

ABD lideri, “Filistinlilerin ne kadar insanın öldüğüne ilişkin olarak söylediklerine inanmıyorum. Suçsuz insanların öldürüldüğüne eminim ama bu savaş açmanın bedeli” dedi.

Joe Biden’ın 2,3 milyon insanın gıdadan, temiz sudan, elektrikten ve yakıttan yoksun şekilde sıkışıp kaldığı Gazze Şeridi’ni aralıksız bombalayan İsrail’e ise gerçeklerden kopuk çağrıları vardı. ABD Başkanı, Tel Aviv yönetiminden Gazze’deki sivillerin hayatını korumak için her şeyi yapmasını istedi ancak bunun nasıl yapılacağını dile getirmedi.

İsrail’in çok dikkatli olmak zorunda olduğunu kaydeden Biden, “Eğer bunu (sivilleri koruyamazlarsa) yapamazlarsa bu onların zararına olur. Ama Filistinlilerin açıkladıkları verilere güvenim yok” ifadesini kullandı.

On dokuzuncu gününe girilen savaşta bugüne kadar Gazze’de 6 bin 500 kişi İsrail savaş uçakları tarafından öldürüldü. Filistinli yetkililer, kurbanların yaklaşık 3 bininin çocuklar olduğunu aktarıyor.

ABD Başkanı, İsrail’in işgali altındaki Batı Şeria’da Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere saldırıları için ise, “Filistinlilere kendi hakları olan yerlerde saldırıyorlar. Bu durmalı” dedi.

03:1226 Ekim 2023CELTIC TARAFTARI MEYDAN OKUDU

Netanyahu'nun Yeşaya kehaneti! Gazze'deki savaşta son dakika

Şampiyonlar Ligi’nde Çarşamba akşamı oynanan Celtic-Atletico Madrid maçı, futbolun ötesine geçti. İskoçya’nın Celtic takımının binlerce taraftarı, Atletico Madrid karşılaşmasında Filistin bayrakları açtı.

UEFA daha önce Celtic taraftarlarına bir İsrail takımı ile yaptıkları karşılaşma sonrası bu nedenle ceza vermişti.

Netanyahu'nun Yeşaya kehaneti! Gazze'deki savaşta son dakika

7 Ekim saldırısı sonrası da Filistin halkına desteğini sürdüren Celtic tribünlerine takım yönetimi bayrak sallanmaması çağrısı yapmıştı. Taraftarlara yapılan çağrıda, İskoçya’daki ve dünyadaki topluluklarda yaşananların etkisi gerekçe gösterilerek bu sırada Celtic Park’ta bayrak sallanmaması istenmişti.

Netanyahu'nun Yeşaya kehaneti! Gazze'deki savaşta son dakika

Ancak, 2-2 sona eren Atletico Madrid maçında tribünler Filistin renklerine büründü. Green Brigade (Yeşil Tugay) isimli taraftar grubu, maçtan önce binlerce bayrağın stadyum dışında dağıtılacağını ilan etmişti.

Netanyahu'nun Yeşaya kehaneti! Gazze'deki savaşta son dakika

UEFA 2016 yılın Celtic’e taraftarlarının salladığı Filistin bayrakları nedeniyle 9 bin sterlin ceza vermişti. Green Brigade (Yeşil Tugay) grubu ceza sonrası başlattığı kampanya ile 130 bin sterlin topladı.

01:3626 Ekim 2023NETANYAHU KEHANETE SARILDI

İsrail’de altı kez başbakanlık koltuğuna oturan, ülke tarihinin en aşırı sağcı hükümetini kuran Binyamin Netanyahu, 7 Ekim’deki Hamas saldırılarıyla bitme noktasına gelen siyasi kariyerini tersine çevirdi.

Derhal bir savaş kabinesi kuran Bibi lakaplı Netanyahu, geride kalan günlerde başkent Tel Aviv’de ABD lideri Joe Biden’dan Almanya Başbakanı Olaf Scholz’a, Fransa lideri Emmnauel Macron’dan İngiltere Başbakanı Rishi Sunak’a İsrail’in Batılı müttefiklerini ağırladı.

Netanyahu, Perşembe akşamı düzenlediği basın toplantısında İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik kara harekatı için hazırlandığını ancak operasyonun zamanlaması hakkında ayrıntı vermeyeceğini söyledi.

Kara harekatı kararının hükümetin özel savaş kabinesi tarafından verileceğini belirten Netanyahu, “Ve bu daha başlangıç” deyip ekledi:

“Eşzamanlı olarak, kara harekatı için hazırlık yapıyoruz. Ne zaman olacak, nasıl olacak, bunların detaylarına girmeyeceğim.”

İsrail Başbakanı, Hamas’ın 7 Ekim’deki sürpriz baskınının nasıl gerçekleşebildiğine dair ise, “Herkesin cevaplar vermesi gerekecek, benim de. Ama tüm bunlar savaşın ardından olacak” ifadesini kullandı.

Netanyahu’nun basın toplantısında gözden kaçmayacak bir ayrıntı da vardı. Hamas’a karşı Tevrat’ın ‘Yeşaya’ kitabındaki ‘kehanet’in görülüceğini savunan Netanyahu, tüm İsraillilerin birlik olmasını isteyip alıntı yaptı:

“Ülkenden şiddet, sınır boylarından soygun ve yıkım haberleri duyulmayacak artık. Surlarına kurtuluş, kapılarına Övgü adını vereceksin”

Yeşaya (İşaya) kitabında İsrail ve Yahudi halkının geleceğine dair pekçok kehanet yer alıyor. Bunlar arasında, İsrail’in bütün dünyaya adalet ve kurtuluş getireceği, barışı yayacağı gibi kehanetler var.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.