Kerim Azimi Kimdir

Uluslararası İtalya 40. Asolo Film Festivali En İyi Kurgu Ödülünü Ünlü Yönetmen Kerim Azimi Aldı

Kerim Azimi Kimdir
REKLAM ALANI
Yayınlama: 28.08.2023
A+
A-

Kerim Azimi

1972yılında İran’ın Erdebil şehrinde doğmuştur ve Azerice konuşmaktadır. 1987’den itibaren sinema alanına girmiştir. Öne çıkan eserleri arasında/Sinema/ata/Kelebekler Karda Ölür/Falling/Evim Buluttu/ 999999999/Survivor bulunmaktadır.

Azimi 500’den fazla ulusal ve uluslararası festivalde seçilerek 50’den fazla ödül kazandı.

Kanada Dünya Festivali Kraliyet Rozeti / Philadelphia ABD Dünya Festivali Altın Heykel / Gent Belçika Altın Madalya / Bakü Dünya Festivali Altın Peri / İtalya Asolo Uluslararası Festivali Özel Rozeti / Columbus ABD Dünya Festivali Heykeli / Polonya Uluslararasi Festivali Bronz Madalya / Özel rozet ve Özel Heykel Roosevelt Amerika Uluslararası Festivali / İran’da birçok uluslararası festivaller.

Azimi’nin kendi adına kaydettiği başarıların sadece bir kısmıdır.

30. Tahran Dünya Festivali’nden 30 yılın en iyisi ödülünü aldı.

Azimi ayrıca birçok ulusal ve uluslararası festivallere jüri olarak katılmıştır.

 

Karim Azimi filmlerinin tamamında zaman ve mekan belli olmayan, küresel insana meydan okuyan, her filminde ölüm, hasret, geçmiş, sanat, göç, gibi insani meselelerden birini ele alan bir yönetmendir. Sanatsal bir anlatımla ve dilde bir dünya yaratmıştır.

 

Azimi’nin 2023 yapımı son filmi (Survivor), dünyadaki farklı halkların tehlikeli deniz sınırlarından göçünü anlatıyor.Çok sayıda ödül alan film, son olarak İtalya’da düzenlenen 40. Asolo Uluslararası Film Festivali’nde en iyi uluslararası kurgu film ödülünü aldı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.