Karadeniz’i fırtına vurdu! Deniz taştı, dev dalgalar iki genci yuttu

Tüm yurdu etkisi altına alan şiddetli fırtına, kar ve sağanak yağışlar Karadeniz’i esir aldı. Rize, Ordu, Artvin’den korkutan manzaralar geliyor. Ordu-Giresun Havalimanı’na iniş yapamaya çalışan bir uçak gökyüzünde zor anlar yaşadı. Trabzon’da ise fırtınada oluşan dev dalgalara karşı fotoğraf çekmeye çalışan 2 genç dalgalara kapılarak denizde kayboldu. İşte tüm detaylar…

Karadeniz’i fırtına vurdu! Deniz taştı, dev dalgalar iki genci yuttu
REKLAM ALANI
Yayınlama: 27.11.2023
A+
A-

Alınan bilgiye göre, Beşikdüzü ilçesi Liman mevkiine fotoğraf çektirmek için giden iki genç kayalıklarda otururken aniden gelen dalga ile deniz suyuna kapıldılar. 15-20 yaş arasında ve öğrenci oldukları öğrenilen iki genç aniden gözden kaybolurken, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı dalgıçlar, AFAD, Emniyet ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kayıp gençleri bulmak için çalışma başlatılırken, yoğun dalgalar sebebiyle çalışmalar güçlükle sürdürülüyor.

RİZE

Fırtına ve dev dalgalar Doğu Karadeniz Bölgesi’nde hayatı olumsuz yönde etkilemeyi sürdürüyor. Şiddetli fırtınanın getirdiği dev dalgalar Rize’nin Fındıklı ilçesi sahilinde de etkili olurken, belediyeye ait sosyal tesislerin içerisine giren dalgalar, masa ve sandalyeleri sürüklerken, geride cam çerçeve bırakmayarak iş yerine zarar verdi. Dalganın dükkana giriş anı ise güvenlik kameralarına yansıdı. O anlar adeta bir tsunami felaketini andırdı.

Öte yandan Çayeli, Ardeşen ve Pazar ilçelerinde ise Karadeniz Sahil Yolu sular altında kaldı. Dalgaların yola kadar çıkması nedeniyle sürücüler ilerlemekte güçlük çekti. Yer yer 2 şeridi de kaplayan sular nedeniyle bazı noktalarda trafik durma noktasına gelirken, bazı noktalarda ise kontrollü bir şekilde geçiş sağlanıyor.

SÜRÜCÜSÜNÜN DİREKSİYON HAKİMİYETİNİ KAYBETTİĞİ OTOMOBİL KAYALIKLARA UÇTU

Olay Fındıklı İlçesi Kıyıcık Köyü’nde Karadeniz Sahil Yolu üzerinde saat 10.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Necmettin C. yönetimindeki 10 EJ 349 plakalı araç fırtına nedeniyle yola dalgaların attığı kayalardan kaçarken sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıktı.

Yolun kenarında bulunan bariyerlere çarpan araç deniz kenarındaki kayalıklara uçtu. Yoldan geçen diğer araçlarda kazayı gören şahıslar hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. Olay yerine çok sağlık ekibi ve jandarma ekipleri sevk edildi. Araçta yaralı olan sürücü Necmettin C. kaza yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından Kaçkar Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme sürüyor.

Karadeniz'i fırtına vurdu! Deniz taştı, dev dalgalar iki genci yuttu

HOPA-KEMALPAŞA ARASINDAKİ KARADENİZ SAHİL YOLU GÖLE DÖNDÜ

Karadeniz Sahil Yolu’nun Artvin’in Hopa ile Kemalpaşa ilçeleri arasında kalan kısmı şiddetli fırtına sonucu oluşan dalgalar nedeniyle adeta deniz ile birleşti.

Kabaran deniz karayolunu adeta göle döndürürken, o anlar yoldan geçen araçtakilerin cep telefonu kameralarına yansıdı.

Fırtına Doğu Karadeniz Bölgesi’nin sahil kesiminin tamamında etkili olmayı sürdürüyor. Giresun’un Tirebolu ilçesinden Artvin’in Hopa ve Kemalpaşa ilçelerine kadar olan kısımda dalgalar adeta sahil yolunu göle döndürdü. Yollardaki araç sürücüleri zor anlar yaşadı. Bir çok noktada ulaşım aksarken, Artvin’in Hopa ile Kemalpaşa ilçeleri arasında kalan kısmı şiddetli fırtına sonucu oluşan dalgalar nedeniyle adeta deniz ile birleşti. Kabaran deniz karayolunu adeta göle döndürürken, o anlar yoldan geçen araçtakilerin cep telefonu kameralarına yansıdı. Sürücülerin Hopa-Kemalpaşa yolunu kullanmamaları konusunda uyarıldı.

Karadeniz'i fırtına vurdu! Deniz taştı, dev dalgalar iki genci yuttu

ORDU

Karadeniz Bölgesi’nde etkili olan fırtına nedeniyle Ordu-Giresun Havalimanı’na iniş yapamaya çalışan bir uçak gökyüzünde zor anlar yaşadı, pisti pas geçti. O anlar vatandaşlar tarafından kaydedildi.

Dün ülke genelinde etkili olan fırtına, uçakların inişine de engel oldu. Ordu-Giresun Havalimanı’na iniş yapacak olan Türk Hava Yolları’na(THY) ait uçak, gökyüzünde zor anlar yaşadı. Rüzgarın etkisiyle piste iniş yapacağı esnada gökyüzünde dans eden uçak, pilotun zorlu çabasının ardından pisti pas geçerek yeniden havalandı.

Karadeniz'i fırtına vurdu! Deniz taştı, dev dalgalar iki genci yuttu

Öte yandan, uçağın fırtınanın etkisiyle yaşadığı zorlu anlar vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Kaydedilen görüntülerde vatandaşların uçağın inip-inemeyeceği yönünde yorumda bulunduğu görüldü.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.