İsrail’den şok hata! ‘Birim 262’nin konumu belli oldu

İsrail’in paylaştığı görüntüleri inceleyen The Times gazetesi internete erişimin olmadığı Gazze’ye yönelik operasyonların nereden yapıldığını ortaya çıkardı.

İsrail’den şok hata! ‘Birim 262’nin konumu belli oldu
REKLAM ALANI
Yayınlama: 29.10.2023
A+
A-

Tamamen karanlığa gömülen Gazze, şimdiye kadarki en yoğun bombardıman gecelerinden birini geride bıraktı. Bölgeden gelen bütün gelişmeleri dakika dakika canlı blog olarak aktarıyoruz.

İsrail'den şok hata! 'Birim 262'nin konumu belli oldu

CANLI

10:0329 Ekim 2023İSRAİL'DEN ŞOK HATA! ÖZEL KUVVETLER İFŞA OLDU

İsrail Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki bombardımanını yoğunlaştırırken, gözler bölgeye düzenlenmesi planlanan kara harekatına çevrildi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu akşam saatlerinde düzenlediği basın toplantısında dün gece yoğunlaşan hava saldırılarının ardından operasyonun ikinci aşamasının başladığını söyledi. İsrail’in hedefinin açık olduğunu belirten Netanyahu, “Hedefimiz, Hamas’ın askeri ve idari birliklerini yok etmek ve rehineleri evlerine geri getirmektir” ifadelerini kullandı.

KARA OPERASYONUNUN ZORLUKLARI

İsrail ordusuna ait tanklar bir süredir Gazze sınırlarından içeri girip çıkıyor. 2.3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze’nin altı ise adeta bir yer altı şehri gibi. Yoğun tünel ağı Mısır’dan İsrail’e uzanırken bu tünellerde Hamas kuvvetleri silah, operasyon ve lojistik faaliyetlerini yapıyor. Bazı tüneller yerin 40 metre altına kadar uzanırken Hamas kuvvetleri olası bir kara harekatında burada hızlıca konum değiştirip İsrail’i zor durumda bırakmayı hedefliyor.

İSRAİL ‘ELİT’ ASKERLERİNİ GAZZE’YE GÖNDERDİ

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi dün ‘Çok aşamalı bir savaşın henüz ikinci safhasına geçiyoruz, bu savaşta hedeflerimiz kara operasyonu gerektiriyor. En elit askerlerimiz şu anda Gazze’de görev yapıyor. Kaynaklara göre İsrail’in en elit birliği ‘Sayarel Matkal’ ya da ‘Birim 262’ olarak bilinen askerler. Savunma Kuvvetleri’ne bağlı bir özel kuvvetler birimi, askerî keşif, düşman birlikler hakkında bilgi toplama, terörle mücadele, rehine kurtarma, ani baskın gibi rollerde uzman konumunda.

İsrail'den şok hata! 'Birim 262'nin konumu belli oldu

İSRAİL ORDUSU YİNE İFŞA OLDU

İsrail’in Gazze’ye yönelik kara saldırısı ilk olarak 20 Ekim’de uzaydan çekildi. Görüntülerde İsrail ordusunun Gazze’nin kuzey sınırındaki ana giriş noktası olan Erez Geçidi’nin yaklaşık 6 kilometre kuzeyinde bulunduğu görüldü. Erez Geçişi, 7 Ekim’de Hamas tarafından ele geçirilmiş, ancak İsrail ordusu tarafından tekrar kontrol altına alınmıştı. Sadece burası değil, tanklar ve zırhlı araçlar, Hamas’ın saldırdığı müzik festivalinin yaklaşık üç kilometre kuzeyindeki Be’eri yakınlarındaki bir tamir merkezinde de fotoğraflandı. Planet Labs’ın görüntülerine göre, Erez Geçidi yakınındaki araçlar 8 Ekim ile 14 Ekim tarihleri arasında bölgeye ulaştı.

İnternet ve telefon şebekelerinin çekmediği Gazze’de son günlerde devam eden çatışmalar hakkında çok az şey biliniyor. İsrail ordusu tarafından paylaşılan ve The Times gazetesi tarafından konumları belirlenen operasyonlar 3 farklı bölgede sürüyor. Bunlardan ikisi Gazze’nin kuzeyi, bir diğeri ise doğu.

09:4829 Ekim 2023İSRAİL'DEN GAZZE'YE İNSANİ YARDIM AÇIKLAMASI

İsrail ordu sözcüsü Gazze’ye yönelik insani yardımın bugün itibariyle genişleyeceğini söyledi. Savaşın başladığı 7 Ekim’den bu yana, Mısır kontrolündeki Refah sınır kapısından kuşatma altındaki bölgeye 87 kamyonun girmesine izin verildi. Mısır dün yaptığı açıklamada bir kez daha yardımları İsrail’in önlediğini bildirmişti.

09:1529 Ekim 2023ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

Gazze’deki sağlık bakanlığı 7 Ekim tarihinden beri bölgedeki ölü sayısının 8 bini geçtiğini açıkladı.

09:0029 Ekim 2023İSRAİL'DE NETANYAHU'YA BİR PROTESTO DAHA

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik 7 Ekim’de başlattığı saldırılar devam ederken, Hamas tarafından düzenlenen Aksa Tufanı Operasyonu’nda çok sayıda İsrail vatandaşı Gazze’ye kaçırılarak esir alınmıştı. İsrailli esirlerin aileleri ve onlara destek vermek isteyen yüzlerce kişi ise başkent Tel Aviv’deki protesto gösterilerini sürdürüyor. Başkentin merkezindeki Kaplan caddesinde toplanan yüzlerce İsrailli, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine tepki göstererek, Netanyahu’ya ithafen “suçlu” yazan mumlar yaktı. Göstericiler, “Çocuklarımızı geri getirin” pankartları taşıyarak, Netanyahu’nun derhal görevden alınması çağrısında bulundu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.