Hava saldırısını ona haber verdiler

Gazze’ye yönelik hava saldırıları sürerken, bu saldırılar öncesinde İsrail istihbaratından uyarı telefonu alan bir kişi BBC’ye konuştu ve harabe haline gelen El Zehra mahallesindeki saldırı öncesi yaşananları anlattı.

Hava saldırısını ona haber verdiler
REKLAM ALANI
Yayınlama: 09.11.2023
A+
A-

Kendisini arayan ve İsrail istihbaratına bağlı olduğunu söyleyen kişiyle konuşan Mahmoud Şahin adlı diş hekimi, önce bunun gerçek olduğunu kanıtlaması için kendisiyle Arapça konuşan kişiden uyarı atışı yapılmasını istedi. Bu isteği yerine getirilen ve durumu anlayan Mahmoud, evlerinin vurulacağını öğrenince bütün bölge sakinlerini tahliye etmeye uğraştı. Mahmoud’un “Neden burayı vuracaksınız?” sorusuna İsrailli yetkilinin verdiği yanıt ise “Bizim gördüğümüz, sizin görmediğiniz şeyler var” oldu.

Kendisine çevreyi boşaltma talimatı geldiğini belirten Mahmoud, bir anda yüzlerce insanın tahliyesinden sorumlu oldu. Telefondaki kişinin ona istediği zamanı vereceğini söylediğini belirten Mahmoud, insanların bölgeden kaçması için sesi kısılana kadar çığlık attığını anlattı. Mahmoud olağanüstü çalışmasıyla bölgeden herkesi çıkarmayı başardı ve hemen ardından İsrail’in saldırısı başladı. Mahmoud’a, daha sonra yine telefon geldiği ve vurulacak diğer noktaların da ona aktarıldığı ifade ediliyor. Mahmoud neden kendisinin seçildiğini bilmiyor ancak benzer aramaların başkalarına da geldiği iddia ediliyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.