Hamas ‘El-Asif’i ilk kez gösterdi! Güdümlü torpido

Hamas, son yayınladığı videoda ‘El-Asif’ isimli güdümlü torpidosunu tanıttı.

Hamas ‘El-Asif’i ilk kez gösterdi! Güdümlü torpido
REKLAM ALANI
Yayınlama: 01.11.2023
A+
A-

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında 26. güne girildi. IDF tarafından yapılan açıklamada, dün Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki kara operasyonunda 9 askerin daha hayatını kaybettiği, operasyonda ölen asker sayısının 11’e yükseldiği bildirildi. Bir grup askerin içinde bulundukları zırhlı aracın Hamas tarafından atılan tanksavar füzeyle vurulması sonucu öldüğü, bir grubun ise tanklarının bir patlayıcının üzerinden geçmesi sonucu öldüğü, 2 askerin de ağır yaralandığı aktarıldı. İsrail ordusunda çatışmaların başladığı 7 Ekim’den bu yana ölen asker sayısının ise 326’ya yükseldiği ifade edildi. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze’nin kuzeyindeki çatışmalarda 9 askerin ölümüyle ilgili yaptığı açıklamada, “IDF savaşçılarının ölümü sert ve acı verici bir darbedir. Gazze Şeridi’nin derinliklerinde yürütülen operasyonun kazanımları ağır bir bedele mal oluyor” dedi.

HAMAS GÜDÜMLÜ TORPİDOSUNU TANITTI

Hamas’ın silahlı kanadı El Kassam Tugayları, dün akşam yerli yapım torpido olduğunu belirttikleri ‘El-Asif’ torpidosunun görüntülerini paylaştı. Görüntülerle birlikte yapılan açıklamada “El-Kassam Tugaylarının Aksa Tufanı’nda ilk kez hizmete soktuğu yerel yapım ‘El-Asif’ güdümlü torpido” denildi.

GAZZE’DE SON DURUM

Refah Sınır Kapısı’nın bugün açılmasıyla birçok insan ve araç Gazze’den Mısır tarafına geçiyor. Yabancılar ve ağır yaralı Filistinlilerin Gazze’den çıkmasının beklendiğini belirten Al Jazeera, Refah Sınır Kapısı etrafında bir kalabalık toplandığını bildirdi.

Yayınlanan 500 kişilik listede yabancılar ve çifte vatandaşlığı olanlar bulunuyor. Gazze sınır idaresi, söz konusu listedeki kişilerin Refah kapısına gelmelerini istedi.

Sınırın Mısır tarafında bekleyen ambulanslar da Gazze’ye doğru hareket etti. Gün içinde 81 yaralı Filistinlinin Mısır’daki hastanelere taşınması bekleniyor.

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.