‘Gizemli kırmızı zarfı’ yolda buldu! ‘Elinize hiç almamız gerekirdi’

Yolda yürüdüğü sırada ‘gizemli kırmızı zarfı’ buldu. Ne olabileceğini merak ederek fotoğraflarını çekip sosyal medyada paylaştı. Gelen cevaplar ise, tüyler ürpertti.

‘Gizemli kırmızı zarfı’ yolda buldu! ‘Elinize hiç almamız gerekirdi’
REKLAM ALANI
Yayınlama: 24.01.2024
A+
A-

Sosyal medyanın ilgi odağı olan olay, Japonya’nın başkenti Tokyo’da yaşandı. Bir kişi, tren istasyonunun yakınında yürüdüğü sırada ‘kırmızı bir zarf’ buldu. Kırmızı zarfın üstünde, düğünlerde sembol olarak yaygın olarak kullanılan uğurlu bir sembol bulunuyordu. 

Gizemli zarf karşısında meraklanan adam, zarfı alarak fotoğraflarını çekti ve sosyal medya hesabında paylaştı. Gönderi hızla internette yayıldı ve paylaşıma  yorum yağdı.

BİLENLER ELİNE ALMAYA CESARET EDEMİYOR

'Gizemli kırmızı zarfı' yolda buldu! 'Elinize hiç almamız gerekirdi'

Sosyal medya kullanıcıları zarfla ilgili tüyler ürperten bir batıl inanış olduğunu anlattı. Öyle ki, eski rivayetleri bilenler onu eline almaya cesaret edemiyor.  

Pek çok Japon sosyal medya kullanıcısı, paylaşım sahibini zarfı hiç eline almaması gerektiği konusunda uyardı.

Buna göre, ‘kırmızı zarfı’ eline alan kişi ölüler dünyasından hayalet bir gelinle evlenmek üzere seçileceğine inanılıyor. Bir Tayvan geleneği olarak anılan ve adı ‘hayalet evlilik’ adı verilen batıl inanç duyanları korkuttu.

ÇÖZÜM ÖNERİSİ SUNDULAR

'Gizemli kırmızı zarfı' yolda buldu! 'Elinize hiç almamız gerekirdi'

Bir sosyal medya kullanıcısı şöyle yazdı, “Bu gerçekten elinize hiç almamanız gereken bir şey” Bir diğeri şöyle dedi, “Bu sizi şeytani dünyaya götürecek bir kart” 

Bir başkası ise, “Bu gerçekten bir tuzak! Tayvan’da şöyle bir efsane vardır: Eğer kırmızı zarfı alırsanız ölü biriyle evlenmek zorunda kalacaksınız” dedi.

Bazı kullanıcılar; zarfı çoktan yerden alan kullanıcıya çözüm önerisi sunarak, “Yaklaşık 400 yen veya yaklaşık 1000 baht’ı geri koyarak ve ‘umarım iyi bir insanla tanışırsın’ diyerek reddedebilirsin” diye yazdı. 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.