Gazze’deki son durumu CNN TÜRK’e anlattı! ‘İnsanlar enkazların altında’

Filistin Ulusal Girişim Hareketi lideri Mustafa Berguti CNN TÜRK’e konuştu. Gazze’deki saldırıların son durumunu aktaran Berguti, Çok tehlikeli bir durum şu an. Korkunç saldırılar devam ediyor. dedi.

Gazze’deki son durumu CNN TÜRK’e anlattı! ‘İnsanlar enkazların altında’
REKLAM ALANI
Yayınlama: 01.12.2023
A+
A-

Berguti’nin açıklamaları şöyle; Çok tehlikeli bir durum şu an. Korkunç saldırılar devam ediyor. Bugün 120’den fazla Filistinli hayatını kaybetti. En az 7 bin çocuk hayatını kaybetti. Geçici ateşkes kalıcı ateşkese dönüşmedi. İsrail operasyonun gerçek amacı etnik temizleme yapmak. Bu sabah İsrail uçakları güneye uyarıları bıraktı ve refah sınırına doğru ilerlemelerini istedi. İlk 4 günde 100’den fazla Filistinli serbest bırakıldı. Bu anlaşmalar yenilenmeden önce İsrail saldırmaya devam etti.

Netanyahu biliyor ki savaş bittiği zaman başbakan olarak pozisyonunu kaybedecek. İsrail mahkemelerinde yargılanacak. Bu yüzden çok vahşi davranıyor. Bu yüzden savaşı büyütmeye çalışıyor.

BLINKEN’IN ZİYARETİ

Çok umutlu değildim Blinken’ın geldiğini duyduğumda. İsrail’in saldırılarını desteklediğini düşünüyorum. ABD hükümetinde de iç kopukluk var. Açık şekilde ABD hükümetinde fikir ayrılığı var. Eğer ABD isterse bu savaşı anında durdurabilir. Kadınların, çocukların ölmesini engelleyebilir. İnsanlar enkazların altında. Tüm üniversiteler yok edildi, 25 hastane artık çalışmaya devam edemiyor. Daha ne istiyorlar bilmiyorum.

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.