Gazze’deki savaşta son dakika… İsrail askerleri ‘Namer’de vuruldu!

Gazze’den ayrılacakların yer aldığı ikinci listede 15 ülkeden 596 kişi var, İsrail ordusu ölen asker sayısının 17’ye çıktığını duyurdu. Lübnan Hizbullah’ı ise İsrail’e ait bir drone’u füzeyle vurduğunu açıkladı.

Gazze’deki savaşta son dakika… İsrail askerleri ‘Namer’de vuruldu!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 02.11.2023
A+
A-

Bir ayı doldurmasına birkaç gün kalan savaşta İsrail jetlerinin bombardımanı her 60 dakikada 12 binayı yok ediyor. Dünyanın kilitlendiği bölgedeki tüm gelişmeleri dakika dakika aktarıyoruz.

Gazze'deki savaşta son dakika... İsrail askerleri 'Namer'de vuruldu!

08:5602 Kasım 2023İKİNCİ LİSTE YAYINLANDI

Gazze'deki savaşta son dakika... İsrail askerleri 'Namer'de vuruldu!

Refah Sınır Kapısı’nın Çarşamba günü ilk kez insanların geçişine açılmasıyla, onlarca Filistinli ağır yaralı tedavi için Mısır’a taşındı. Yanı sıra, 500’den fazla yabancı da Gazze’den çıkıp Mısır’a geçti.

Gazze sınır yetkilileri bugün ikinci bir liste yayınladı, listede bugün savaş bölgesinden ayrılması beklenen 596 kişi var. Gece yarısı saat 02.00’de yayınlanan listede 15 ayrı ülke yer alıyor.

Bugün sabah 07.00’den itibaren Gazze Şeridi’nden çıkmasına izin verilecek yabancıların sayısı ve ülkeleri şöyle:

ABD 400, Hollanda 20, Güney Kore 5, Azerbaycan 8, Belçika 50, Bahreyn 6, Sri Lanka 17, Çad 2, Hırvatistan 23, Yunanistan 24, İtalya 4, Kuzey Makedonya 4, Meksika 2, İsviçre 11.

08:4802 Kasım 2023ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR

İsrail ordusunun geçen hafta sonundan itibaren kara birlikleriyle işgale giriştiği Gazze Şeridi’nin kuzeyinde şiddetli çatışmalar var. Gazze’nin içlerine kadar ilerleyen İsrail askerlerinin Filistinli Hamas ve diğer gruplarla çatıştığı bildiriliyor.

08:4802 Kasım 2023GAZZE'DE BİR SAATTE NELER OLUYOR?

Gazze'deki savaşta son dakika... İsrail askerleri 'Namer'de vuruldu!

İsrail’in kapatmayı planladığı Al Jazeera televizyonu, haritadan silinen Gazze’deki vahşetin bir saatini gösteren bir grafik yayınladı.

‘Gazze’de her bir saatte neler oluyor?’ başlıklı grafiğe göre, İsrail havadan 42 bomba atıyor, 12 bina 60 dakika içerisinde yok oluyor. Her bir satte altısı çocuk 15 Filistinli hayatını kaybederken, 35’i de yaralanıyor.

08:3302 Kasım 2023CİBALİYE'NİN ÖNCESİ, SONRASI

Gazze'deki savaşta son dakika... İsrail askerleri 'Namer'de vuruldu!

24 saatte iki kez İsrail savaş uçakları tarafından bombardımana tutulan Cibaliye Mülteci Kampı’nda 200’e yakın Filistinli hayatını kaybetti. İsrail füzeleri Gazze’nin kuzeyinde bulunan kampta birçok binayı yok etti, 100’den fazla kişi de kayıp.

Türkiye, Suudi Arabistan, Bolivya, Katar gibi birçok ülke tarafından şiddetle kınanan kamp saldırısı için Birleşmiş Milletler ‘dehşet verici’ nitelemesinde bulundu.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, X paltformundan yaptığı açıklamada Cibaliye saldırısının savaş suçu olabileceğini duyurdu. Komiserlik “Hava saldırılarının boyutu ve ölen sivil sayısının çok yüksek olması nedeniyle, bu orantısız saldırının bir savaş suçu sınıfına girdiğine dair ciddi endişelerimiz var” denildi.

Amerikan uydu şirketi Maxar ise, Cibaliye’nin 31 Ekim’den önce ve sonra çekilmiş fotoğraflarını yayınladı.

Gazze'deki savaşta son dakika... İsrail askerleri 'Namer'de vuruldu!

07:0502 Kasım 2023İSRAİL DRONE'U DÜŞÜRÜLDÜ MÜ?

Gazze'deki savaşta son dakika... İsrail askerleri 'Namer'de vuruldu!

Lübnan sınırında savaşın ikinci gününden bu yana İsrail ordusuyla çatışan Hizbullah, İsrail’e ait bir silahlı insansız hava aracını füzeyle vurduğunu duyurdu. İran destekli grup Lübnan’ın güneyinde seyreden drone’a karadan havaya füze ateşlediğini belirtirken, İsrail ordusu saatler sonra bir açıklama yaptı. İsrail silahlı insansız hava aracına bir füze fırlatıldığını doğruladı ancak isabet sağlanamadığını savundu, yanı sıra füzenin fırlatıldığı alanın da vurulduğunu kaydetti.

06:5102 Kasım 2023ÖLEN İSRAİL ASKERİ SAYISI 17'YE ÇIKTI

Gazze'deki savaşta son dakika... İsrail askerleri 'Namer'de vuruldu!

İsrail ordusu hafta sonundan itibaren Gazze’ye kara birliklerini işgal için soktu, Hamas ve diğer Filistinli gruplarla çatışmalarda iki günden kısa sürede 17 İsrail askeri öldü. Ordu, bu sabah 7007’inci Piyade Taburu’ndan bir askerin daha öldüğünü açıkladı, böylece toplam sayı 17’ye çıktı.

Gazze’yi yöneten Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları, bu sabah en az iki İsrail tankı ve buldozerini hedef aldığını duyurdu. İsrail tanklarının Yasin 105 tanksavarıyla vurulduğunu belirten grup, herhangi bir görüntü yayınlamadı.

Filistinli grup son 24 saatte hem tünelden çıkıp tanka ateş eden üyelerini hem de açık alanda bekleyen İsrail askerlerinin üstüne bomba bırakan drone’un görüntülerini paylaştı.

İsrail ordusundaki 84’üncü Givati Tugayı’nda yer alan 10 askerin ise Gazze’deki zırhlı personel taşıyıcı saldırısında öldüğü belirtiliyor. Gazze işgaline katılmadan önce sınırda poz veren askerlerin Namer adlı zırhlı araçta vurulduğu bildiriliyor.

03:2202 Kasım 202310 JAPON TAHLİYE EDİLDİ

2,3 milyon insanın sıkışıp kaldığı bombardıman altındaki Gazze Şeridi’nden ilk kez 1 Kasım Çarşamba günü insanlar dışarı çıkabildi. Filistinli ağır yaralılar ambulanslarla Mısır’a taşınırken, Refah Sınır Kapısı’ndan çifte pasaport sahibi yüzlerce kişi geçti.

Japonya, 10 Japon vatandaşı ile yanlarında Filistinli sekiz aile üyesinin Gazze’den tahliye edildiğini açıkladı. Tokyo yönetimi, halihazırda bir Japon vatandaşının Gazze’de kaldığını belirtiyor.

02:5502 Kasım 2023BLINKEN TÜRKİYE'YE GELİYOR

Savaşın başından bu yana ikinci kez Orta Doğu turuna çıkmaya hazırlanan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın uğrayacağı duraklar arasında, Ankara da var. Blinken, 5 Kasım Pazar günü başkent Ankara’ya inecek.

ABD Dışişleri Bakanı’nın öncesinde İsrail’in başkenti Tel Aviv’in yanı sıra diğer Arap başkentlerini de ziyaret etmesi bekleniyor.

Antony Blinken, ilk Orta Doğu turunda İsrail, Suudi Arabistan, Mısır, Katar gibi bölge ülkelerine gitmişti.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.