Gazze’de son dakika… Papazın tahmini İsrail saldırısıyla doğrulandı!

İsrail şehrinde Filistin’e destek gösterisi düzenlendi, ABD Tel Aviv’e milyarlarca dolarlık bir desteğe hazırlanıyor. İsrail jetleri ise Gazze’nin en eski kilisesini vurdu.

Gazze’de son dakika… Papazın tahmini İsrail saldırısıyla doğrulandı!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 20.10.2023
A+
A-

İsrail’in Gazze’yi aralıksız bombardımana tuttuğu savaşta ikinci hafta dolmak üzere, savaş uçakları son olarak Müslüman ve Hristiyan ailelerin sığındığı bir kiliseyi vurdu. Dakika dakika tüm gelişmeleri canlı blog yayınına taşıyoruz.

Gazze'de son dakika... Papazın tahmini İsrail saldırısıyla doğrulandı!

08:1320 Ekim 2023REFAH SINIR KAPISI BİRKAÇ SAATLİĞİNE AÇILACAK

Gazze'de son dakika... Papazın tahmini İsrail saldırısıyla doğrulandı!

Mısır, halihazırda bombardıman altındaki Gazze Şeridi’nde sıkışıp kalmış 2,3 milyonun dünya ile tek bağlantısı konumundaki Refah sınır kapısının bugün birkaç saatliğine açılacağını duyurdu.

Gazze’ye gönderilen yardımlar, günlerdir kapalı olan sınır kapısı yakınlarında bekliyordu. Mısır tarafında insani yardım yüklü 100’ü aşkın TIR var.

BM Dünya Gıda Programı tedarik zincirleri başkanı Aline Rumonge ise, Gazze’ye ulaştırılmayı bekleyen 1000 tondan fazla gıda yardımı olduğunu söyledi. Söz konusu gıdanın 60 TIR’la taşınabileceğini belirten Rumonge, bunun bir hafta boyunca yarım milyondan az insana yetebileceğini de ekledi.

Al Jazeera, dünyanın dört bir yanından Mısır’ın El Ariş kentine uçaklarla taşınan insani yardımların yığıldığını, yetkililerin teslimatların üstesinden gelebilmek için yeni bir iniş pistini hizmete açtıklarını bildirdi. Al Jazeera’nin haberine göre, El Ariş’teki havalimanında gıda, ilaç, battaniyeler, hijyen ürünleri ve su arıtma cihazları birikmiş durumda.

Refah sınır kapısının açılması için günlerdir müzakere yürüten ABD ise, insani yardımların nasıl teslim edileceğini dikkatli bir şekilde izleyeceğini duyurdu. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Gazze’ye yönelik ‘sürdürülebilir insani yardımının Hamas’ın eline geçmemesi için dikkatle takip edilmesi gerektiğini’ savundu.

41 kilometre uzunluğundaki Gazze Şeridi’nin güneyinde yer alan Refah geçişi, İsrail tarafından kontrol edilmeyen tek sınır kapısı.

07:5920 Ekim 2023HAN YUNUS'TAKİ İSRAİL BOMBARDIMANINDA 21 CAN KAYBI

İsrail jetleri Gazze’nin güneyindeki Han Yunus’a gece saatlerinde saldırdı, daha önce 14 olarak açıklanan can kaybı 21’e çıktı. Filistinli yetkililer, kurbanların çoğunun kadınlar ve çocuklar olduğunu belirtiyor. Yanı sıra, hayatını kaybedenlerin sekizi aynı aileden.

07:2520 Ekim 2023PAPAZIN TAHMİNİ SALDIRIYLA DOĞRULANDI

İsrail savaş uçakları Gazze’deki Rum Ortodoks Kilisesi’ni vurdu. Yaklaşık 900 yıllık kilise yerle bir oldu, enkazdan çok sayıda ceset ve yaralı çıkarıldı.

Al Jazeera, can kaybının ilerleyen saatlerde sekize çıktığını, yaşamını yitirenler arasında çocuklar ve kadınların bulunduğunu bildirdi.

İsrail hava saldırılarından kaçıp kiliseye sığınanlar arasında hem Müslüman hem de Hristiyan çok sayıda aile vardı.

İsrail’in henüz saldırıya dair bir yorumu yok.

Gazze’nin en eski kilisesi olan i Aziz Porphyrius, Haçlılar tarafından 1150’ler ile 1160 arasında inşa edilmiş bir yapıydı.

Kilisenin vurulmasından birkaç gün önce konuşan papaz Elias, dini yapının İsrail tarafından hedef alınabileceğini tahmin etmişti. Elias, kiliseye düzenlenecek bir bombardımanın dine yapılan alçakça bir saldırı olmayacağını yanı sıra insanlığa da saldırı olacağını kaydetmişti.

05:4420 Ekim 2023BIDEN: HAMAS VE PUTİN'İN KAZANMASINA İZİN VERMEYECEĞİM

Gazze'de son dakika... Papazın tahmini İsrail saldırısıyla doğrulandı!

İsrail’e destek ziyaretinin ardından Washington’a dönen ABD lideri Joe Biden, tartışmalı bir ulusa sesleniş konuşmasına imza attı.

İsrail hava kuvvetlerine mali yardım için Kongre’ye acil bir talepte bulunacağını belirten Başkan Biden, “Demir Kubbe’nin İsrail gökyüzünü korumaya devam edeceğinden emin olmalıyız. İsrail’in, bugün ve daima, halkını korumak için gereken her şeye sahip olduğundan emin olmalıyız” dedi.

471 insanın can verdiği hastane katliamını İsrail’in yapmadığını bir kez daha ileri süren Joe Biden, ABD ve müttefiklerinin Orta Doğu için daha iyi bir gelecek inşa etmek için çalıştıklarını iddia etti.

Gazze Şeridi’ni yöneten Hamas ile Rusya lideri Vladimir Putin’i mukayese eden Biden, “Hamas ve Putin farklı tehditler sunuyor. Ancak şu noktada birleşiyorlar: Her ikisi de sınırındaki demokrasiyi tamamen yok etmek istiyor” diye konuştu.

Amerikalıların çatışmaların kendilerinden çok uzak olduğunu düşünmesinin ve de üzerine bunun kendileri için neden önemli olduğunu sormasının doğal olabileceğini aktaran Biden, “İsrail ve Ukrayna’nın başarılı olmasını sağlamak, Amerika’nın ulusal güvenliği açısından hayati önem taşıyor” dedi ve şöyle devam etti:

“Putin’in Ukrayna’daki güç ve kontrol iştahını durdurmazsak, kendisini Ukrayna ile sınırlamayacaktır.”

Biden’ın Kongre’den İsrail ve Ukrayna için talep edeceği destek paketine dair henüz bir rakam yok ancak yaklaşık 100 milyar dolar olması bekleniyor. Bu rakamın 14 milyar dolarının ise İsrail’e ulaştırılacağı tahmin ediliyor.

Ancak Kongre’deki Cumhuriyetçiler Ukrayna’ya daha fazla destek verilmesine karşı çıkıyor. Ohio Senatörü JD Vance, Ukrayna’ya yapılacak daha fazla yardıma karşı çıktı ve bunu ‘iğrenç’ olarak nitelendirdi. Vance, “Amerikalılara, şüpheyle yaklaştıkları ve felakete neden olan Ukrayna politikasını satmak için İsrail’deki ölü çocukları kullanıyor” dedi ve şöyle devam etti:

“Bunlar aynı ülkeler değil. Bunlar aynı sorunlar da değil ve İsrail’i siyasi kılıf olarak kullanma çabası saldırgan tavırdan ibarettir.”

Tennessee Senatörü Marsha Blackburn de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İsrail’e yönelik yardımı, Ukrayna’ya bağlamamalı” dedi.

01:5220 Ekim 2023PENTAGON: ABD SAVAŞ GEMİSİ, YEMEN'DEN ATILAN FÜZELERİ VURDU

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Kızıldeniz’deki bir gemilerinin, devriye gezdiği sırada Yemen’den atılmış füzeleri ve insansız hava araçlarını düşürdüğünü duyurdu.

Bir Pentagon sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, füzelerin hedeflerinin doğrulanmadığını ancak “potansiyel olarak İsrail’deki hedeflere doğru” yöneldiklerini söyledi.

01:1020 Ekim 2023GAZZE'DE İLAÇ BİTTİ, DOKTORLAR SİRKE KULLANIYOR

Gazze’deki doktor ve sağlık çalışanlarının zorlu mesaileri devam ediyor. Kuzey Londra’dan bölgeye gitmiş Gazze’deki Şifa Hastanesi’nde çalışan plastik cerrah Dr. Hasan Ebu Sittah, başka çareleri kalmadığı için artık bazı bakteri tedavileri için sirke kullanmaya başladıklarını söyledi.

Doktor Sittah, “Tamamen dolup taşan ameliyathanelere hastaların alınmasındaki gecikme nedeniyle yarası enfeksiyon kapmış hastalar var. Bu enfeksiyonlardan birine psödomonas denir. Bu bakteriyel bir enfeksiyon” deyip ekledi:

“Bunun için pek çok tedavi var. Bunun eski tedavi yöntemlerinden biri de sirke. Diğer tüm tedavilerimiz tükendi. Bu nedenle dışarı çıktım ve birkaç şişe sirke aldım, ki bu hastaları ameliyathaneye getirirken tedavi edebilelim.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.