Gazze’de son dakika… İsrail tankı havaya uçtu! Görüntüyü paylaştılar

ABD ordusuna ait bir MQ-9A Reaper hava aracı Gazze Şeridi’nin üstünde uçtu, Hamas ise kara operasyonuna girişen İsrail’e ait bir Merkava tankının vurulduğu anları yayınladı.

Gazze’de son dakika… İsrail tankı havaya uçtu! Görüntüyü paylaştılar
REKLAM ALANI
Yayınlama: 31.10.2023
A+
A-

İsrail’in Gazze’yi işgal harekatında hava saldırıları gece boyunca aralıksız devam ederken, Başbakan Binyamin Netanyahu ateşkes çağrılarını reddetti. Tüm gelişmeleri dakika dakika canlı aktarıyoruz.

Gazze'de son dakika... İsrail tankı havaya uçtu! Görüntüyü paylaştılar

08:2931 Ekim 2023GAZZE'DE GECE BOYUNCA HAVA SALDIRILARI

İsrail savaş uçakları gece boyunca Gazze’nin her noktasında acımasız bir bombardımana girişti, Al Jazeera hava saldırılarında aralarında çocukların da olduğu çok sayıda Filistinlinin yaşamını yitirdiğini bildiriyor.

Güneydeki Refah kentinde bir aileye ait bina vuruldu, en az 18 can kaybı var. İsrail jetleri tarafından hedef alınan bir başka aileye ait binada ise en az dokuz insan hayatını kaybetti.

Gazze’nin merkezindeki Zevayida bölgesindeki hava saldırılarında aralarında çocuklar ve kadınların olduğu 18 Filistinli can verdi.

Al Jazeera, geçtiğimiz günlerde ağır bombardımana hedef olan Zeytin mahallesindeki bir evin daha vurulduğunu ve en az altı kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Televizyon ayrıca Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki yerleşimlerin de İsrail uçakları tarafından bombalandığını ekliyor.

07:2231 Ekim 2023SUUDİ ARABİSTAN SAVUNMA BAKANI BIDEN'IN DANIŞMANIYLA GÖRÜŞTÜ

ABD’nin başkenti Washington’a giden Suudi Arabistan Savunma Bakanı Halid bin Selman es Suud, Amerikan Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’la buluşmasında Gazze’de acil bir ateşkesin gerekli olduğunu söyledi.

07:0331 Ekim 2023HASTANE ÇEVRESİNDE PANİK

Gazze'de son dakika... İsrail tankı havaya uçtu! Görüntüyü paylaştılar

Filistin Kızılayı, İsrail ordusunun Gazze’deki El Kudüs Hastanesi’nin etrafını yoğun bir şekilde bombardıman altına aldığını, bu nedenle hastanede panik yaşandığını aktardı.

Twitter hesabından yaptıkları paylaşımda hava saldırıları ve topçu atışları nedeniyle binanın sürekli sarsıldığını açıkladı.

İsrail Pazar günü bu hastanenin boşaltılmasını talep etmişti. Doktorlar ise çok sayıda yaralının tedavi gördüğü hastanenin tahliye edilmesinin mümkün olmadığını, bunun hastaların ölümüyle sonuçlanacağını belirtmişti.

Uluslararası yardım derneği ActionAid de hastanenin ambulanslarının benzininin bittiğini, hastaneye çıkan yolların da bombardıman nedeniyle kullanılamaz durumda olduğunu, bu yüzden uluslararası yardımları hastaneye ulaştırmakta dahi zorluk çektiklerini açıkladı.

05:1131 Ekim 2023MOSSAD DİREKTÖRÜ BARNEA KATAR'DA

İsrail istihbarat ajansı Mossad’ın yöneticisi David Barnea, Hamas’ın elindeki rehineleri görüşmek üzere Katar’ın başkenti Doha’ya uçtu.

Arabuluculuk çabalarını sürdüren Katar, Hamas’ın elindeki 235 rehinenin serbest bırakılması için örgütle görüşüyor. Mossad direktörü Barnea, Katar’daki gizli ziyaretin ardından İsrail’e döndü.

04:4431 Ekim 2023İSRAİL TANKI YASİN ROKETİYLE VURULDU

İsrail’in geçen hafta Gazze’de kara operasyonuna girişmesiyle 41 kilometre uzunluğundaki şeritte Hamas ve ordu birlikleri arasında çatışmalar başladı.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, İsrail’e ait bir Merkava tankının vurulduğu anları sosyal medyadan paylaştı. Videonun Gazze’nin kuzeybatısında kaydedildiği ve Yasin 105 roketi kullanıldığı belirtiliyor.

İzzeddin El Kassam Tugayları, ayrıca kendi üretimi Yasin roketleriyle İsrail’e ait diğer askeri araçları da hedef aldığını duyurdu.

03:0031 Ekim 2023ABD MQ-9A REAPER'I GAZZE ÜSTÜNDE

Gazze'de son dakika... İsrail tankı havaya uçtu! Görüntüyü paylaştılar

ABD ordusuna ait bir MQ-9A Reaper insansız hava aracı, Gazze Şeridi’nin güneyinde uçtu. Gözlemciler, ABD’ye ait drone’ların 72 saattir Gazze ve çevresinde görüldüğünü aktarıyor.

01:4531 Ekim 2023TÜRKİYE'DEN İSRAİL'E SERT TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Gazze’deki Türk hastanesini vurmasına resmi açıklamayla tepki gösterdi. Açıklama şöyle:

“İsrail’in bugün (30 Ekim) Gazze Türk-Filistin Dostluk Hastanesi’ne yaptığı saldırıyı en şiddetli biçimde kınıyoruz. Gazze’deki tek kanser hastanesi olan söz konusu kurumun koordinatları dahil, gerekli her türlü bilgi İsrail makamlarıyla önceden paylaşılmış olmasına karşın böyle bir saldırının gerçekleştirilmesinin hiçbir izahı olamaz. Gazze’deki Filistin halkını en temel haklarından mahrum bırakmayı amaçlayan kuşatma ve bu insanlık dışı saldırılar, uluslararası hukuku açıkça ihlal etmektedir. İsrail, Gazze sakinlerini hiçbir ayrım gözetmeksizin topyekûn hedef almaktan vazgeçmelidir.”

00:3031 Ekim 2023NETANYAHU: ŞİMDİ SAVAŞ ZAMANI

Gazze'de son dakika... İsrail tankı havaya uçtu! Görüntüyü paylaştılar

Ateşkes çağrılarını reddeden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “Şimdi savaş zamanı” dedi.

Başkent Tel Aviv’de basın toplantısı düzenleyen Netanyahu, İsrail’in ateşkes konusundaki tutumunu netleştirmek istediğini belirtip şu ifadeleri kullandı:

“Nasıl ki ABD (2. Dünya Savaşı’nda) Pearl Harbour’ın bombalanmasından ya da 11 Eylül terör saldırısından sonra ateşkesi kabul etmediyse, İsrail de 7 Ekim’deki korkunç saldırılardan sonra Hamas’la çatışmaların durdurulmasını kabul etmeyecektir. Ateşkes çağrısı İsrail’in Hamas’a teslim olması, terörizme teslim olması çağrısıdır.”

İncil’den ‘barış için de savaş için de bir zaman vardır’ alıntısını yapan Netanyahu, “Şimdi savaş zamanı” diye konuştu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.