Filistinli doktor sedyede kızını gördü! Fark edince yıkıldı

Gazze’de bir acil servis doktoru, hastaneye getirilen yaralının kendi kızı olduğunu görünce adeta yıkıldı. O anlar anbean kameraya yansırken görüntüler dünyada ses getirdi.

Filistinli doktor sedyede kızını gördü! Fark edince yıkıldı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 02.11.2023
A+
A-

7 Ekim’de Hamas’ın saldırıları sonrası resmi olarak savaş ilan İsrail Gazze’ye adeta cehennemi yaşattı. Hava saldırılarıyla binlerce kişi hayatını kayberken şehrin elektrik, su ve yakıt kaynakları kesildi. Bununla da yetinmeyen İsrail, Gazzelilere kara harekatı öncesi şehri terk etmeye zorladı. Mısır’ın Refah Sınır Kapısını açmasıyla birlikte Gazze’de bulunan çok sayıda yaralı tedavi görmeye başladı. Mısırlı yetkililer, 335 yabancı veya çift vatandaş’ın yanı sıra 76 ağır yaralının tedavi altına alındığını bildirdi. Yetkililere göre Gazze’de hala 20 binden fazla yaralı bulunuyor.

ÖLÜ VE YARALILARIN ÇOĞU ÇOCUK

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında yaşamını yitirenlerin büyük bir çoğunluğunu reşit olmayan insanlar oluşturuyor. Hali hazırda 2,3 milyon nüfuslu Gazze’nin yarısına yakını 18 yaşın altındaydı. Bu bağlamda bölgeden sık sık yaşamını kaybeden çocukların fotoğrafları geliyor. Bunlardan biri de yeni doğmuş bir bebek olan Fatıma’ydı. AFP’nin geçtiği fotoğrafta Fatıma’nın hayatını kaybeden annesiyle birlikte aynı ceset torbasına konduğu görüldü.

Filistinli doktor sedyede kızını gördü! Fark edince yıkıldı

Bir başka kare ise Filistinli bir gazeteci tarafından paylaşıldı. Yeni doğan bir bebeğe verilmesi gereken doğum belgesinin verilmediğini kaydeden gazeteci, bebeğin İsrail saldırılarında öldüğünü ve ölüm belgesi aldığını ifade etti.

KENDİ KIZINI HASTANEDE GÖRDÜ

Sağlık sisteminin çökme noktasına geldiği Gazze’nin en önemli hastanelerinden biri Endonezya hastanesi. Sayısız insanın hem barındığı hem de tedavi olduğu binada ana jenaratörün enerjisi bugün bitti, an itibariyle hastane karanlığa gömüldü.

Filistinli doktor sedyede kızını gördü! Fark edince yıkıldı

Endonezya hastanesinde  kaydedilen ve bir annenin yaralı kızının tedaviye götürüldüğünü gördüğü anlar ise önce sosyal medya sonra da dünya basınında ses getirdi. Acil serviste görev yapan Dr. Ghada Abu Eida, hastaneye getirilen ve görevlilerin koşarak tedaviye götürdüğü bir kadını gördü. Söz konusu şahsın kızı olduğunu anlayan Eida, çığlık atarak ekiplerin peşinden koşmaya başladı. Gözyaşları içinde kızının götürüldüğü odaya giren Eida’yı görevliler sakinleştirdi. O anlarda ayakta durmakta güçlük çeken Eida, ekipler tarafından başka bir odaya götürüldü.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.