Filistin asıllı Gigi’ye tehdit

ABD’li model Gigi Hadid (28) İsrail ile yaşanan çatışmada babasının vatanı Filistin’i mesajlarıyla destekliyor. Bu yüzden Gigi’nin, manken kardeşi Bella’nın ve ebeveynlerinin ölüm tehditleri aldığı belirtildi.

Filistin asıllı Gigi’ye tehdit
REKLAM ALANI
Yayınlama: 18.10.2023
A+
A-

DIŞ HABERLER SERVİSİ – Ailenin bu tehditler nedeniyle telefon numaralarını değiştirdiği dile getirildi. Numaralarının Filistin karşıtları tarafından internete sızdırılmasının ardından ailenin e-posta, sosyal medya ve telefonla tehdit edildiği vurgulandı. Hatta baba Muhammed Hadid tehditler nedeniyle ABD güvenlik teşkilatı FBI’ya başvuracakmış.

‘Empatim var’

Gigi Hadid, Hamas’ın İsrail baskınından sonra masum insanların terörize edilmesinin “Özgür Filistin” hareketiyle bağdaşmadığını belirterek, Filistinli veya İsrailli olsun hiçbir masum sivilin kurban olmayı hak etmediğini söylemişti. Ancak, “Filistin mücadelesine ve işgal altındaki hayata derin bir empatim var” diyerek Filistinlileri desteklediğini de belirtmişti.

İsrail’den tepki

Gigi Hadid’in paylaştığı “İsrail hükümetini kınamak Yahudi düşmanlığı değildir, Filistinlileri desteklemek de Hamas’ı desteklemek değildir” mesajına İsrail’den tepki geldi. İsrail hükümeti resmi sosyal medya hesabından “Geçen hafta rahat uyudun mu Gigi? Yoksa Yahudi bebeklerin evlerinde katledilmesine göz yumuyor musun? Sessizliğin nerede durduğunu çok net ortaya koydu. Seni anlıyoruz” ifadelerini yayımladı. Hükümet, “Hamas’ın İsraillileri katletmesinin cesur yanı olmadığını, Hamas’ı kınamanın Filistin karşıtı olmak” anlamına gelmediğini belirtti.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.