Düşmanı dört kilometreden vurdu! Mermi 9 saniyede gitti, WSJ doğruladı

Rusya-Ukrayna savaşında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ufukların Efendisi lakaplı keskin nişancı, düşmanı 3.9 kilometreden vurarak öldürdü. Görüntüler dünyada gündem oldu.

Düşmanı dört kilometreden vurdu! Mermi 9 saniyede gitti, WSJ doğruladı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 05.12.2023
A+
A-

24 Şubat 2022’den beri devam eden Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde ikinci yılın dolmasına neredeyse iki ay kaldı. Ukrayna ordusu yaz aylarında düzenlediği başarısız karşı taarruz sonrası ABD’den F-16 almak için çalışmalara başladı, ancak uçakların teslimi en erken 2024 yazı olunca Kiev büyük bir hayal kırıklığına uğradı. Kış aylarının gelmesiyle birlikte cephe hattındaki çatışmalar minimuma düştü, her iki taraf da bir süredir drone saldırıları ile karşı tarafı yıldırmaya çalışıyor.

3.9 KİLOMETRELİK ATIŞ

Cephe hattındaki kaos sürerken Wall Street Journal’in (WSJ) haberi gündeme bomba gibi düştü. Gazete haberinde Ukraynalı bir keskin nişancının çektiği ve Rus askerini öldürdüğü görüntüyü inceledi ve doğruladı. Daha önce kimliği belirlenemeyen ancak şimdi isminin Vyacheslav Kovalskiy olarak açıklandığı 58 yaşındaki asker, yaklaşık 3.9 kilometre uzaklıktan atışını yaptı. Görüntülerde atıştan tam 9 saniye sonra Rus askere merminin isabet ettiği kayıtlara geçti.

Düşmanı dört kilometreden vurdu! Mermi 9 saniyede gitti, WSJ doğruladı

Ukrayna Güvenlik Servisi’nin ikisi de askeri istihbarat biriminin üyesi olan Kovalskiy ve “gözcüsü”, başlangıçta Rus askerlerinin odun kestiğini gözlemledi ancak onları ateş edilemeyecek kadar düşük rütbeli olarak değerlendirdi. Kovalskiy ve yanındaki dürbünlü gözlemcisinin Ukrayna istihbaratına bağlı askerler olduğunu belirten WSJ, aynı görüntünün hemen devamında Rus askerlerinin odun kestiğini ancak Kovalskiy’nin öldürülmeyecek kadar düşük rütbedeki askerlere ateş etmediğini yazdı.

DONDURUCU SOĞUKLARDA SAATLERCE PUSUDA BEKLEDİ

WSJ’ye verdiği röportajda kış mevsiminin gelmesiyle havanın eksi derecelerde olduğunu hatırlatan Kovalskiy, dondurucu soğuklarda en önemli destekçisinin yanındaki gözlemcisi olduğunu söyledi. Rüzgar, nem hatta dünyanın eğimini bile hesaba kattıklarını belirten Kovalskiy, Rus askeri vurduğu konumu basınla paylaşmadı.

Düşmanı dört kilometreden vurdu! Mermi 9 saniyede gitti, WSJ doğruladı

ESKİ ASKERLER İKİYE BÖLÜNDÜ

Her ne kadar kendisi 3.8 kilometreden başarılı bir atış yaptığını iddia etse de Kovalskiy’e inanmayan birçok askeri uzman da bulunuyor. WSJ’nin konuyla ilgili görüştüğü keskin nişancılar böyle bir atışın mümkün olamayacağını öne sürüyor. ABD ordusunda keskin nişancılık yapmış ve şimdilerde eğitmen olan Steve Walsh konuyla ilgili “1300 metreden sonrası beceri değil şansdır” dedi.

ABD’li balistik uzmanı Brad Millard ise WSJ’ye verdiği demeçte Walsh’ın aksine görüntülerin doğru olduğunu bildirdi. Ancak Millard, Rus askerinin ölüp ölmediği konusunda şüphe duyduğunu da ekledi.

Düşmanı dört kilometreden vurdu! Mermi 9 saniyede gitti, WSJ doğruladı

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.