CHP ile DEVA arasında ipler gerildi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’da hafta sonu DEVA Partili ilçe başkanlarıyla toplantı yaptığının ortaya çıkması iki parti arasında krize neden oldu.

CHP ile DEVA arasında ipler gerildi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 26.10.2023
A+
A-

MEHTAP GÖKDEMİR/ANKARA- Milliyet’e konuşan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü İdris Şahin, görevde bulunan ilçe başkanlarının kendilerinden habersiz Kılıçdaroğlu ile görüştüklerini, CHP’den de kendilerine bu konuda bilgi verilmediğini söyledi. Görüşmenin “gizli” yürütüldüğünü ifade eden Şahin, “Yazık. Kemal Bey’e yakışmadı. Yapılan etik değil. Görevdeki ilçe başkanlarıyla genel başkan düzeyinde bir gizli görüşmenin yapılmış olmasını DEVA Partisi yetkilileri olarak doğru bulmadık. Ama ulu orta kavga edecek halimiz yok” dedi.  Konuyu sosyal medyadan duyduklarını ve önce inamadıklarını ifade eden Şahin, Babacan’ın tepkisini de şu sözlerde dile getirdi:

“Genel Başkan (Ali Babacan) inanamadı, ‘mümkün değil, olmaz’ dedi. Kemal Bey’in görüşme ihtimalinin gerçekleşmiş olmasından doğan bir hayal kırıklığı.” 

Şahin, söz konusu toplantıyı salı akşamı öğrendiklerini söyledi.

‘Gizlilik yoktuhaberi vardı’ 

Esenyurt Kurucu İlçe Başkanlığı ve DEVA üyeliğinden istifa eden Halis Kahriman ise Milliyet’e yaptığı açıklamada yapılan toplantıya ilişkin, “Öyle bir gizlilik yoktu. Sayın Babacan’ın da bu toplantıdan haberi vardı. 13 ilçe başkanı arkadaşımızla beraber ve 500 yönetim kurulu üyesiyle beraber istifa ettik. DEVA Partisi kendi değerlerinden, kuruluş felsefesinden vazgeçti” dedi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.