Çaresizlik had safhada

İsrail’in uyguladığı abluka nedeniyle zor günler yaşayan Filistinliler, hayatta kalma çabasında. Yeterli insani yardımın bölgeye ulaştırılamadığını belirten Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), İsrail ve Hamas arasındaki savaşla ilgili olarak derhal itidal çağrısında bulundu.

Çaresizlik had safhada
REKLAM ALANI
Yayınlama: 30.10.2023
A+
A-

ICRC Başkanı Mirjana Spoljaric açıklamasında, “İnsanların çektiği acıların tahammül edilemez boyutlara ulaşmasından dolayı şok olmuş durumdayım ve çatışmanın taraflarını gerilimi düşürmeye çağırıyorum” ifadelerini kullandı. Gazze’deki siviller için İsrail birliklerinin başlattığı yoğun bombardımandan kaçacak güvenli yer olmamasının kabul edilemeyeceğini belirten Spoljaric, yeterli insani yardımın da şu an için mümkün olmadığını belirtti. ICRC Başkanı, “Bu, dünyanın tolore etmemesi gereken felaket boyutta bir başarısızlık” ifadelerini kullandı. Kızılhaç’a göre, Gazze’de binlerce aile derme çatma çadırlarda ya da açıkta çok az su ve gıda ile barınmak zorunda.

Bununla birlikte Birleşmiş Milletler, ablukası altındaki Gazze’de binlerce kişinin, kendi kontrollerinde bulunan yardım depolarına girerek un ve temel hijyen ürünlerini aldığını doğruladı. BM yetkilisi, bunun artan çaresizliğin ve kamu düzeninin bozulduğunun bir işareti olduğunu söyledi.

Öte yandan İsrail’in saldırıları da sürüyor. Filistin Kızılayı, İsrailli yetkililerden Gazze Şeridi’ndeki Kudüs Hastanesi’ni derhal boşaltmaları için uyarı aldıklarını açıklarken, hastanenin 50 metre uzağındaki hedeflere bile saldırılar düzenlendiği bildirildi. Gazze Sağlık Bakanlığı da, çoğu kadın ve çocuk olmak üzere Filistinliler arasında ölü sayısının 8 bini aştığını duyurdu.

ABD, İsrail’in Hamas ile siviller arasında ayrım yapması gerektiğini söylerken, Papa Françesko da Ortadoğu’da ateşkes çağrısı yaptı ve “Durun kardeşlerim, savaş her zaman yenilgidir” ifadelerini kullandı.

Çaresizlik had safhada

Çaresizlik had safhada

Çaresizlik had safhada

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.