Bedriye İsminin Anlamı Nedir? Bedriye Ne Demek, Ne Anlama Gelir?

Osmanlı dönemi boyunca dilimize Arapçadan birçok kelime geçmiştir. Bu kelimelerden bazıları erkek ve kız çocuklarına isim olarak verilmiştir. Arapça kökenli bir sözcük olan Bedr kökünden türeyen Bedriye de o isimlerden biri. Bedriye ne demek, ne anlama geliyor? İşte, tüm detaylar.

Bedriye İsminin Anlamı Nedir? Bedriye Ne Demek, Ne Anlama Gelir?
REKLAM ALANI
Yayınlama: 25.09.2023
A+
A-

 İlk anlamı güzellik olan Bedriye ile eş anlamlı olan kelimelerden bazıları şu şekilde sıralanabilir: 1- Hüsnü / Hüsniye 2- Letafet 3- Melahat 4- Hasene 5- Tuba 

 Bedriye Ne Demek? 

 Ülkemizde 40 binden fazla kişinin kullandığı Bedriye isminin ilk anlamı yüz güzelliğidir. Bu isim aynı zamanda sevinç, mutluluk ve neşe anlamına gelir. 

 Ay, her on dört günde bir dolunay şeklini alır. Bedr dolunay manasına geldiği için Bedriye de dolunay kadar güzel olan kadın demektir. 

 Bedriye İsmi Kur’an’da Geçiyor mu? 

 Kız çocuklarına Bedriye ismini vermek isteyenlerin merak ettiği konuların başında bu ismin Kuran’ı Kerim’de geçip geçmediği yer alıyor. Toplam 6666 ayetten oluşan Kuran’ın hiçbir ayetinde Bedriye ismi geçmez. Bununla birlikte çocuklara bu ismin verilmesinde dinen bir sakınca yoktur. 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.