Bakan Fidan’dan TBMM’de önemli açıklamalar

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Meclis Genel Kurulu’nda terörle mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Bakan Fidan’dan TBMM’de önemli açıklamalar
REKLAM ALANI
Yayınlama: 16.01.2024
A+
A-

Bakan Fidan’ın açıklamalarından satır başları şöyle; Öncelikle Irak’ın kuzeyinde Pençe Kilit Harekat bölgesinde şehit olan Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet yaralanan ve tedavileri devam eden askerlerimize acil şifalar diliyorum. Başta şehitlerimizin aileleri olmak üzere tüm milletimizin başı sağolsun.

Devletimizin terör belasını bitirme yönündeki kararlılığı her şeyin üzerindedir. Meşru müdafaa hakkımız çerçevesinde PKK/YPG ve destekçileriyle sınır ötesindeki mücadelemiz son terör odağı etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecektir.

Her zaman söylediğimiz gibi bölgemizde barış ve güvenliğin güçlendirilmesi, milli güvenlik sistemimizin bir parçası olan dış politikalarımızın önceliklerinin başında yer almaktadır. Bu stratejinin bir parçası olarak tüm terör örgütlerinin kökünün bölgemize kalıcı bir biçimde kazınması elzemdir. Bu yalnızca milletimizin değil tüm bölge ülkelerinin barış ve huzur içinde güvenli ve mürebbeh bir biçimde yaşamalarının olmazsa olmaz şartıdır.

Bu nedenle tüm komşularımızın ve müttefiklerimizin bölgedeki terör örgütleriyle mücadelemize samimiyetle destek vermesi bir zaruriyet hale gelmiştir.

Değerli milletvekilleri; Uluslararası mücadelede kullanılan en klasik araçlardan biri bildiğiniz gibi vekil unsurlar ve terör örgütleridir. 

KYB Irak’ta PKK’ya alan açtı. Süleymaniye’ye yönelik yaptırımlarımıza rağmen KYB, PKK’ya müzahir tutumunu değiştirmezse daha ileri tedbirler almakta tereddüt etmeyeceğiz.

Bölücü örgüt Irak içinde nüfuzunu artırma gayretinde. Suriye’nin kuzeyinde bir terör devleti kurulmasına asla izin vermeyeceğiz.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.