Bakan Bayraktar: Günlük yaklaşık 30 bin varil ham petrol üretim seviyesine ulaştık

Bakan Bayraktar Günlük yaklaşık 30 bin varil ham petrol üretim seviyesine ulaştık açıklamasında bulundu.

Bakan Bayraktar: Günlük yaklaşık 30 bin varil ham petrol üretim seviyesine ulaştık
REKLAM ALANI
Yayınlama: 13.12.2023
A+
A-

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Bayraktar Meclis’te devam eden bütçe görüşmelerinde konuştuç Bakan Bayraktar “Şehit Astsubayımız Esma Çevik ve şehit öğretmenimiz Aybüke Yalçın’ın adını verdiğimiz iki sahada şu an itibariyla günlük yaklaşık 30 bin varil ham petrol üretim seviyesine ulaştık. Üretimi 2024 yılı sonunda 100 bin varile çıkarmak üzere çalışmalarımıza yoğun şekilde devam ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

Bakan Bayraktar’ın açıklamaları şöyle: Yeşil hidrojen üretiminde ülkemizin önemli bir rol oynayacağınızı düşünüyoruz. Ülkemiz Doğu- Batı enerji blokunun tam ortasında bulunmaktadır. Bundan ötürü alacağımız kararlar bölgeyi etkilemektedir. Enerji diplomasinini daha aktif şekilde devam ettireceğiz. Iğdır- Nahçivan boru hattının yapımına devam ediyoruz. Amacımız ülkemizi enerji ve maden konusunda önemli bir konuma getirmektir.

Gazze’ye İsrail’in düzenlediği saldırıları bir kez daha lanetliyor. Bu davada Filistin’li kardeşlerimizin yanında olduğumuzu tekrarlıyoruz. Enerji altyapısı konusunda da orada olacağımızı söylüyoruz.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.