ABD Dışişleri Bakanlığı: Türkiye’nin F-16 filosunu modernleştirmesini destekliyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Türkiye’nin F-16 filosunu modernleştirmesini destekliyoruz ancak kongrenin oynayacağı kilit bir rolü olduğunu da kabul ediyoruz. açıklamasında bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı: Türkiye’nin F-16 filosunu modernleştirmesini destekliyoruz
REKLAM ALANI
Yayınlama: 24.01.2024
A+
A-

ABD Dışişleri Bakanlığı “Türkiye’nin F-16 filosunu modernleştirmesini destekliyoruz ancak kongrenin oynayacağı kilit bir rolü olduğunu da kabul ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

BEYAZ SARAY’DAN CNN TÜRK’E AÇIKLAMA

CNN Türk Washington Temsilcisi Yunus Paksoy gelişmeleri şu sözlerle aktardı: 15 günlük bir süreç başlatmaları gerekiyor. Bununla ilgili bir zaman çizelgesi vermediler. Beyaz Saray’dan üst düzey bir yetkili, ‘Başkan Biden F-16 satışını desteklediğini uzun zamandır dile getiriyor, Türkiye’ye F-16 satışı ABD’nin de yararınadır.’ açıklamasını yaptı bize. 

ABD’de böyle konularda bir söylem belirleniyor ve tüm kurumlara gönderiliyor. Kongre, Beyaz Saray Pentagon gibi. Ancak Pentagon hepsinden önce bana ulaştı ve ‘Her tarafın çıkarına olacak şekilde çalışıyoruz dendi, Türkiye NATO’da kilit bir ülke’ dendi. Söylemlerde dünden bugüne bir farklılık yok.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.