ABD Dışişleri Bakanı Blinken’dan dikkat çeken İsrail açıklaması

İsrail-Hamas savaşı sonrası Antony Blinken, Arap ülkeleriyle kritik temaslarda bulundu. Blinken en son Mısır’a geldi ve burada açıklama yaptı. Öte yandan Blinken’ın yeniden İsrail’e döneceği bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken’dan dikkat çeken İsrail açıklaması
REKLAM ALANI
Yayınlama: 15.10.2023
A+
A-

ABD Dışişleri Bakanı Blinken’ın İsrail – Hamas savaşı sonrası temasları devam ediyor. Mısır’a gelen Blinken burada gazetecilere yaptığı açıklamada “İsrail kendisini Hamas’ın saldırılarına karşı savunabilir. İsrail’in bunu nasıl yaptığı önemli. Sivillere zarar vermemek için önlem almaları gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Blinken açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı: Birlikte çok daha olumlu bir şekilde hareket edebiliriz. Mısır bir konferans düzenliyor. Pratik bir şekilde Filistinlilere yardım götürebiliriz bunun yollarını aramamız gerekiyor. Ortada iki farklı vizyon var gelecekle ilgili. Öncelikle biri bizim öne sürdüğümüz vizyon: Bölgedeki ülkeler normalleşmeye gitmeli, aynı zamanda da Filistinli insanların haklarını ve geleceklerini düşünmeliler. Hamas şunu gösterdi, ölümün vizyonu. Bununla hiçbir yere gidemeyiz. Filistinlilerin geleceği için hiçbir şey yapılamaz böyle. Aynı zamanda tamamen karanlık getirir.

ABD Başkanı Joe Biden, devam eden İsrail-Hamas çatışmalarına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Filistinlilerin acı çektiği gerçeğini gözden kaçırmamalıyız” dedi.

 

SUUDİ ARABİSTAN VELİAHT PRENSİ SELMAN’LA GÖRÜŞTÜ

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile başkent Riyad’da Hamas-İsrail çatışmasını görüştü.

“Oldukça yapıcı”

Veliaht prens ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Riyad’da kaldığı otelde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Blinken, görüşmenin “oldukça yapıcı” geçtiğini söyledi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller görüşmeye ilişkin açıklamasında, “Bakan Blinken, ABD’nin, Hamas’ın saldırılarını durdurması, tüm rehinelerin serbest bırakılmasının sağlanması ve çatışmanın yayılmasının engellenmesi konusundaki kararlılığını vurguladı” dedi. Açıklamada, Bakan Blinken ile veliaht prens, sivillerin korunması, Orta Doğu ve ötesinde istikrarın sağlanması konusundaki düşüncelerini tekrar etti.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan dikkat çeken İsrail açıklaması

 

BLINKEN GERİ DÖNÜYOR

Mısır’ı ziyaret eden Blinken yarın yeniden İsrail’e dönecek. Blinken, İsrail ile başladığı Orta Doğu turu kapsamında Ürdün, Katar, Bahreyn, Suudi Arabistan ve BAE’ye ziyaret gerçekleştirmişti.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.