Abbas: Yönetimi devralmaya hazırım

İsrail ile Gazze Şeridi’nde kontrolü elinde bulunduran Hamas arasında çatışmalar sürerken Batı Şeria’daki Filistin Özerk Yönetim Konseyi Başkanı Mahmud Abbas’tan dikkat çekici bir açıklama geldi.

Abbas: Yönetimi devralmaya hazırım
REKLAM ALANI
Yayınlama: 12.11.2023
A+
A-

Uluslararası toplumun Filistin lideri olarak tanıdığı ve müzakerelerde Filistinlileri temsil eden Abbas, savaşın sona ermesinin ardından Gazze’de yönetimi yeniden devralmaya talip olduğunu söyledi.

Filistin haber ajansı Wafa’nın haberine göre Abbas, iki devletli çözüme atıf yaparak “Kapsamlı bir siyasi çözümün parçası olarak üzerimize düşen tüm sorumluluğu üstleniriz” dedi. Hamas Gazze Şeridi’nde yapılan seçimleri kazanarak 2007’de bu bölgede iktidarı ele geçirmişti. Ancak Batı Şeria’da da Gazze Şeridi’nde de Abbas’a destek yüksek değil. Pek çok Filistinli, Abbas’ın Batı ile ılımlı ilişkilerinin Filistin davasına bir şey kazandırmadığını düşünüyor ve istifasını istiyor. Abbas, 2005’te yapılan seçimlerle 4 yıllığına Filistin Özerk Yönetimi Başkanlığına seçilmiş, ancak ardından bir daha seçim düzenlenmemişti.

Öte yandan Abbas, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’ta düzenlenen Olağanüstü İslam Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, “Askeri ve güvenlik çözümleri, kabul edilemez. Halkımızı Gazze ya da Batı Şeria’dan sürmeye yönelik herhangi bir çabayı reddediyoruz” dedi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.