41 gün sonra evini buldu! ‘Hong-min, sen misin?’

Sahibiyle gittiği köpek fuarında gürültüden korkup kayıplara karıştı. Arama çalışmaları bir türlü sonuç vermeyince çaresiz sahibinin yapabileceği tek şey beklemek oldu. Sahibi, onlarca gün sonra, evinin yolunu bulmayı başaran zeki köpeğiyle göz göze geldi.

41 gün sonra evini buldu! ‘Hong-min, sen misin?’
REKLAM ALANI
Yayınlama: 11.05.2024
A+
A-

Güney Kore’nin Daejeon şehrinde sahibi Yoon Jeong-sang ile birlikte yaşayan bir yaşındaki Hong-min, 24 Mart’ta şehrin Mosang-dong bölgesindeki köpek fuarında kaybolmuştu.

Görünüşe göre köpek, fuardaki yüksek seslerden ve havlamalardan korkmuştu. Fuarın Yoon’un evinden yaklaşık 20 km uzakta olması ve Hong-min’in bölgeye aşina olmaması sebebiyle aramalar sonuçsuz kaldı. Yoon çeşitli hayvan barınakları ve bölge ofisleriyle temasa geçti ancak sonuç alamadı.

Yoon’un, 10 tane Jindo cinsi köpeği var. Güney Kore’nin Güney Jeolla eyaletindeki Jindo Adası’na özgü olan köpekler, sadakatleri ve zekalarıyla tanınıyor. Özellikle refakatçi köpekler olarak değerliler ve iyi bir yön duygusuna sahipler.

DIŞARI ÇIKTIĞINDAN GÜNLER SONRA GÖZ GÖZE GELDİLER

3 Mayıs’ta Hong-min sürpriz şekilde eve tek başına dönmeyi başardı. Diğer köpeklerinin havlamalarıyla bir şeyler olduğunu anlayan Yoon, dışarı çıktı ve kahverengi kürklü köpeğiyle göz göze geldi. “Hong-min, sen misin?” diye seslendi, kuyruğunu sallayan köpeğin gerçekten de onun evcil hayvanı olduğunu görünce çok sevindi.

Yoon, köpeğin kene tedavisi görmesi gerektiğini ancak herhangi bir yaralanmanın olmadığını söyledi. Ayrıca fazla kilo da vermemişti. Sahibi, geri döndükten sonra Hong-min’in birkaç gün yatıp dinlendiğini ancak artık tamamen iyileştiğini, yemek yemeye ve oyun oynamaya döndüğünü kaydetti.

Yoon, Hong-min’in geri dönüş yolunu bulmasına şaşırmadı. Yavruyken bile zeki olduğunu ve ‘otur’ veya ‘kalk’ gibi temel komutları alışılmadık derecede hızlı şekilde öğrendiğini söyledi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.