‘3-6 Mart’ta yaşananları affetmiyoruz’

CHP’nin yerel seçim için “işbirliği” teklifi götürdüğü İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bu teklifi önce milletvekilleri sonra da Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri ile görüşecek.

‘3-6 Mart’ta yaşananları affetmiyoruz’
REKLAM ALANI
Yayınlama: 02.12.2023
A+
A-

COŞKUN ERGÜL Ankara – İYİ Parti içinde “tek başına seçime girme” kararının yanlış olduğunu savunanlar bulunsa da kulislerde, CHP’nin işbirliği teklifi için “GİK’ten işbirliği kararı çıkması imkansız değil ama zor” yorumları yapılıyor.
Tek başına seçim kararının İYİ Parti içinde yaşanan tartışmaların gerekçeleri arasında olduğu ifade edilirken, üst düzey bir kurmay, “Seçime tek başına girme kararımızdan sonra hedefteyiz. Başarılı olmamamız için parti karıştırılmak isteniyor” görüşünü dile getirdi.

İYİ Parti içinde karar değişikliğinin, seçmen tabanına anlatılamayacağı endişesini duyanlar olduğu gibi; “Eğer yeniden masaya oturacaksak neden GİK’te tek başına seçime girme kararı aldık. Başta izlediğimiz bu politika yanlış mıydı?” itirazlarını dile getirenler de bulunuyor.

İYİ Parti Kurumsal İlişkiler Başkanı Şükrü Kuleyin, “Biz bu partiyi Türkiye’yi yönetmek için kurduk, birilerine payanda olmak veya birilerini belediye başkanı yapmak için kurmadık. Bir sürpriz çıkması çok zor. Sayın Genel Başkanımıza çok haksızlıklar yapıldı, 3-6 Mart’ı affetmiyoruz” dedi.

‘Yok oluruz’

İYİ Parti Göç Politikaları Başkanı Mehmet Tolga Akalın da “3-6 Mart tekrar ederse yok oluruz. Bizi ittifaklar düzeninin yan aparatı olmak yok eder” görüşünü dile getirdi.

21 başkandan olumlu oy

Akşener, Özel’in ziyaretinden önce Genel Merkez’de Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım ve ilçe başkanları ile bir araya geldi. Toplantıda, ilçe başkanlarına fikirlerini soran Akşener, oylama da yaptı. 25 ilçe başkanından 23’ünün katıldığı toplantıda, 21 ilçe başkanı “CHP ile Ankara’da işbirliği yapılması” gerektiği yönünde oy kullanırken, iki ilçe başkanı işbirliğine karşı çıktı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.